sâmbătă, 10 octombrie 2009

CONSTRUIM SINGURI DAR CUM? serial de constructii

Iata ca a venit si momentul in care sa ma apuc de jurnalul concluziilor. Sper ca acest forum sa fie o modalitate prin care sa-mi impartasesc opiniile si experienta mea si sa beneficiez de sfaturile si criticile voastre. Sper de asemenea sa fie de ajutor si celor care se apuca sa-si construiasca o casa.
Aici o sa pun toate ideile referitoare la Contractul cu antreprenorul:


- mentionarea garantiei pentru lucrarile de constuctii (cel putin 5 ani) si pentru viciile ascunse (ar trebui sa fie cel putin 10 ani)

- trebuie stipulat faptul ca orice greseala aparuta din vina constructorului se va repara pe cheltuiala sa, atat pe duarata santierului cat si pe durata garantiei. In cazul in care nu remediaza defectiunile in 30 de zile de la data sesizarii scrise, beneficiarul poate remedia cu alt antreprenor caz in care constructorul vinovat va suporta integral costul remedierii defectiunilor. Ideal ar fi sa prevezi si faptul ca in cazul in care firma da faliment, patronul si seful de santier sunt rapsunzatori personal pentru calitatea lucrarilor.

trebuie stipulat clar ca va face toate operatiunile necesare pentru a realiza obiectivul/etapade constructie conform proiectului. (asta pentru ca am auzit cazuri in care constructorul nu a vrut sa faca anumite lucruri pentru ca nu ar fi fost mentionate la momentul semnariii contractului)

- trebuie stipulat ca beneficiarul decide in alegerea materialelor cu care se va lucra, si doar beneficiarul poate decide (numai in scris) daca nu se respecta normele/proiectul initial. (asta pentru ca exista posibilitatea ca din comoditate echipele constructorului sa zica "las' ca merge si asa" sau sa recomande metoda de executie cea mai facila pentru ei dar nu cea mai recomandata dpdv al beneficiarului)

- constructorul va trebui sa emita certificate de calitate pentru conformitatea calitatii lucrarilor si materialelor folosite pe fiecare etapa de constructie;

- va intocmi Condica de betoane unde se inregistreaza turnarile, furnizorul si rezultatele incercarilor la 28 zile a probelor etalon pentru verificarea rezistentei;

Am 2 clienti care realizeaza constructiile la rosu pentru vilele lor:unul o realizeaza in comuna Ostratu-Corbeanca iar celalalt in zona Fundeni;amindoi sunt clienti deosebiti-de ce spunacest lucru ,deoarece nici prin minte nu v-ar trece cunostintele care le au in domeniul executiilor de case(bine ca ati inteles ei sunt in cu totul si cu totul alta bransa cu jobul):pentru ei un subiect nou fiintez pe blog;l-as intitula "ROMANIA -ALL INCLUSIV-M-AM APUCAT DE CONSTRUIT SINGUR SI STIU EU CUM"
Va dati seama ca nu e nici o exagerare si din articolele ce vor urma va veti convinge;mai intii o plingere a unui al treilea ,care le va face bine primilor doi amintiti:
mai bine stai pe santier non-stop si te apuci de citit forumul asta din scoarta in scoarta ca sa fii propriul diriginte de santier si sa dai cu constructorul de pamant cand greseste . Imi pare rau ca sunt asa "dur" , dar sunt convins ca orice te vor sfatui constructorii de pe forum , Astrul , Septimiu , Evergreen si arhitectii Punkt , cat si cei cativa ca mine care au prins din zbor o bruma de experienta dupa 2-3 ani in care si-au construitt propria casa , va fi bine venit pentru tine .

Din pacate pentru o persoana fizica un contract cu o firma de constructii este egal cu zero , fiindca in caz de greseala va trebui sa te judeci prin tribunale ani de zile , si in final fara prea mari rezultate. Asa ca stai si mai rumega putin problema inainte sa faci contracte si clauze care dupa mine nu au prea mare valoare !

bafta la constructie
raspunsul meu:
Gresit, nu am avut rabdare sa citesc tot insa esti pe drumul cel bun.
Orice act si dovada ai avea pentru constructie conteaza in caz de...Doamne -Doamne.
Inclusiv tepe sau mai stiu ce alte probleme.
E o vorba la noi, suntem prea saraci sa luam lucruri ieftine. Sunt multi care baga zeci si sute de mii de euro in case construite de ciumpalaci care nu stiu sa deosebeasca o grinda de o centura.
Tot ce citesti pe forum reprezinta poate nici 10% din ce inseamna o constructie. Sunt multe chestii pe care nu trebuie sa le sti, care nu sunt spuse de nimeni de pe forum pentru simplu fapt ca nu se poate si nici nu se doreste. De ce ar face cineva asta?
Contractul trebuie sa fie unul standad, se gasesc pe net toate modelele posibile. Orice clauza introdusa nu poate fi in afara legii, studiaza legea 10 si 50 si acolo sunt cam toate datele de ai nevoie.
Acolo sunt toate responsabilitatile pe care si le poate asuma oricine are legatura cu proiectarea si excutia casei. Mai mult nu exista, mai putin nu se poate (contravine legii).
Clauze si tot felul de nazbatii sunt apa de ploaie, nu-l va deermina pe constructor sa procedeze altfel decat este invatat.
Contractul trebuie sa fie urmat de niste anexe, un necesar de materiale, un deviz de manopera pe etape de executie, posibil si un grafic de executie si transe de plati, in functie de cum conveniti.
Conteaza sa ai o hartie la mana, urmata de o factura si chitanta prin care constructorul isi asuma responsabilitatile.
Crede-ma te invat numai de bine.
Exista un mit cum ca toti constructorii sunt hoti. Totusi e o meserie ca oricare alta si din respect pentru o meserie foarte grea trebuie acordata prezumtia de nevinovatie. Adica tratat asa cum trebuie pana la proba contrarie. Pactul dintre un constructor si un beneficiar trebuie sa fie ca o colaborare, fiecare trebuie sa faca astfel incat rezultatul sa fie cel dorit. Nimeni nu vaneaza pe nimeni, nimeni nu pacaleste pe nimeni.
Poate au fost vremuri in care unii au dat tepe sau au construit dupa ureche insa acele vremuri s-au cam dus. Acum supravietuiesc numai cei seriosi si profesionisti.
Un contract poate face multe, sau nimic daca nu e cazul. Cand nu-l ai din start pornesti de la zero si te rogi la D-zeu sa fie bine.
Toti cei care dau aici sfaturi sunt exact acei oameni de care unii spuneti sa va feriti. Este un pic jignitor la adresa breslei noastre sa spui ca nu-ti trebuie firma si citeste pe forum ca te invata x sau y. Dar culmea e ca x sau y nu sunt nici nea Caisa nici nea Gigel cu mistria. Ci aceia care fac acele contracte egale cu zero.
Sfatul meu e ca sa ai orice la mana, orice contract, orice hartiuta care atesta orice iti intra in casa. Nu trebuie sa parcurgi toate etapele ca si cum ai construi o cladire publica, este si costisitor, insa trebuie sa-ti iei toate masurile de prevedere.

vineri, 9 octombrie 2009

Eli Young Band - When it Rains

Music video by Eli Young Band performing When it Rains with The Brads [Video Director], Stephanie Reeves [Video Producer] (C) 2008 Universal Republic Records, a division of UMG Recordings, Inc.

Alyssa Lies - Jason Michael Carroll

Project for English class

Baby's On The Way- Luke Bryan

Baby's On The Way by Luke Bryan, on his cd I'll Stay Me Lyrics: I ain't been doin' too right since i met her last night some kind of burning-breakfast, lost-at-work state of mind we're meeting her...

Gettin' You Home- Chris Young

Gettin' You Home (The Black .

Wade Hayes - She Knows Me (2009) NEW SINGLE

Official new single from John Mayer! "Who Says" is the first single off his as yet untitled new album.

John Mayer - Who Says [NEW SINGLE 2009] HQ/FULL

Official new single from John Mayer! "Who Says" is the first single off his as yet untitled new album.

Jennette McCurdy "So Close" (new single/song 2009)

pastila de country new entry oct 2009

James Hetfield - Dont You Think This Outlaw Bit Has Done Got

James Hetfield - Dont You Think This Outlaw Bit Has Done Got Out Of Hand


Pe data de 9 octombrie,ora 19, la Galeria Art Point are loc vernisajul expoziţiei de pictura ,``PUNCTE DE VEDERE`` - expozitie de grup .
Expun : Mirela Iordache, Daniel Craciun, Jan Albu si Matei Enric.

"Expozitia este urmarea demersului a patru artisti care ne propun un dialog prin intermediul picturii. Patru artisti ce inseamna patru pucte de vedere. Diferentele dintre ei nu reduce spectacolul vizual, ci potenteaza dialogul prin diversitatea discursului plastic si prin originalitatea abordarii tematice.

Pictura Mirelei Iordache se afla la limita dintre abstract si figrativ. Artista se foloseste de aceasta ambivalenta cu maestrie, creand un discurs vizual dinamic, subtil si plin de substanta.

Daniel Craciun creeaza un univers cvasifovist, de factura neoexpresionist-psihedelica, univers patruns de nelinistea si obsesiile omului contemporan.

Matei Enric, precum intr un puzzle format din mai multe bucati de lemn vechi, reface ansamblul reinventand un univers plastic nou, univers in care pictura zis primitiva este interpretata si recuperata intr-o factura contemporana.

Jan Albu, intr-o abordare foarte moderna, propune o viziune personala asupra miturilor universale insotindu-si demersul artistic de tehnica picturii clasice."