miercuri, 26 august 2009

de la IIescu-n coace ,Madonnei parcu-i placel


De cand Madonna poza goala pentru fotograful Lee Friedlander contra sumei de 25 de dolari a trecut ceva vreme - vreo 30 de ani. Acum, cantareata pop este pe cai mari, pe merit, zic eu. Faptul ca, de pilda, ea se certa cu Biserica sau, mai bine zis, Biserica se certa cu Madoanna este, pana la urma, doar o chestiune de culoare.

Insa, oricat ar fi Madonna de iubita de catre fanii ei din Romania, oricate costume ar schimba ea in show-ul din Bucuresti, nu exista nici o justificare ca sa se distruga un parc imens pentru a amenaja scena pe care va canta starul pop. In Romania, aflata in plina campanie verde, autoritatile au permis ca Parcul Izvor sa fie transformat intr-un maidan care sa gazduiasca 60 de mii de specatori, cu promisiunea ca vor replanta copacii smulsi. Ce prostie! Nu este vina Madonnei, ci a unor “minti sprintene” de la Bucuresti. Daca o asemenea barbarie se petrecea intr-o tara civilizata, a doua zi se cerau demisii de la primarie la guvern. Dar Romania nu este o tara civilizata, dupa cum se vede.
Si comunistii distrugeau mediul ambiant pentru a raporta lucrari marete tovarasului Nicolae Ceausescu, asa ca sunt tare curios sa vad ce vor “raporta” edilii si guvernatii de azi dupa plecarea Madonnei.

Niciun comentariu: